Buro Brouns

FAIR WEAR FOUNDATION, UITNODIGING LEDENDAG Amsterdam, 2011

Deze uitnodiging voor de Fair Wear Foundation ledendag maakte ik na het drukproces van de kaarten met de naaimachine af.

De Fair Wear Foundation is een onafhankelijke, non-profit organisatie die samenwerkt met bedrijven en fabrieken om de arbeidsomstandigheden te verbeteren.

In de uitnodiging wilde ik het verschil zichtbaar maken tussen het minimum loon dat in sommige landen geldt en de zogenaamde ‘living wage’, het – je zou kunnen zeggen – ‘leefbare loon’. Het loon dat nodig is om in de primaire levensbehoeften te kunnen voorzien. Ik nam hiervoor een t-shirt als basis voor een infographic. Het kleine uitgeknipte stukje echte stof op de uitnodiging is het deel van de winkelprijs dat daadwerkelijk bij de fabriekswerker terechtkomt, het gehele t-shirt als totaalprijs beschouwend. In de afbeelding zie je om het missende vierkantje een rode stippellijn. Deze geeft aan wat een arbeider zou moeten krijgen als leefbaar loon. Dit om te benadrukken dat het heel weinig scheelt en dus makkelijk mogelijk moet zijn. Het gaat hier om een verhoging van 2 naar 5%.

Buro Brouns werd ook ingezet om een fotoregistratie te maken van de dag zelf.

invitation front


fwf_back_frontdetail

me sewing

me behind the machine
Onze kleine uitnodigingsfabriek

invitations detail

stamps

invitations detail

CONTACT

Buro Brouns
Kerkstraat 19C
3581 RA Utrecht

06 48624424
merel@burobrouns.nl