Buro Brouns

RABOBANK UTRECHT, BIJZONDERE OCHTENDRITUELEN VAN MEDEWERKERS Utrecht, 2011

Vlak na mijn afstuderen werd ik benaderd door Qkunst, een bureau dat jonge creatieven en bedrijven/overheidsinstellingen met elkaar in contact brengt. Een van de medewerkers van Qkunst was dat jaar aanwezig geweest op de HKU-afstudeerexpositie en bij mijn project blijven hangen. Ze zag, zoals ze het aan de telefoon formuleerde, direct een link tussen mijn illustratiestijl en een specifieke opdrachtformulering die de Rabobank bij hen had neergelegd. Deze allereerste opdracht, die ik dus binnen enkele weken na mijn afstuderen al aan mijn broek had hangen, zorgde ervoor dat ik ook maar meteen even bij de Kamer van Koophandel binnenliep. Ik had immers een btwnummer nodig om te kunnen factureren.

Naast een achttien meter lange glazen wand in het Rabobankkantoor aan de Beneluxlaan die ik voltekende met de ochtendrituelen van een flink aantal medewerkers, onder het motto ‘leer je collega’s beter kennen’, maakte ik ook deze krant waarin ik inzoomde op zes van hen. Ik interviewde ze bij hen thuis en fotografeerde ze. De interviews werkte ik zelf uit tot deze zes stukken en ik illustreerde en ontwierp vervolgens ook de krant zelf.

Deze opdracht, waarin ik inhoudelijk erg vrijgelaten werd en tegelijk heel toegepast kon handelen was een heel fijn begin van mijn carrière als zelfstandig ondernemer.

ochtenden_slapert
ochtenden_inhoud
ochtenden_pieter ochtenden_peter ochtenden_olivier ochtenden_lindaochtenden_barbara ochtenden_andre
ochtenden_dichtbij ochtenden_colofon

my father reads presentation room glass wall detail glass wall detail

CONTACT

Buro Brouns
Kerkstraat 19C
3581 RA Utrecht

06 48624424
merel@burobrouns.nl